Vrijwillig brandweerkorps Herzele

Brandweer- en ambulancedienst ten dienste van de bevolking

brandweercommandant dirk Van Wayenberghe250Beste bezoeker,

Met enig trots kan ik u, in naam van het voltallige brandweerkorps, van harte verwelkomen op de vernieuwde website van brandweer Herzele. Volg online het reilen en zeilen van onze brandweer- en ambulancedienst. Op deze website willen we onszelf en onze werking meer in detail voorstellen. U vindt hier informatie over diverse onderwerpen, foto’s van ons wagenpark en manschappen, een overzicht van de interventies, activiteiten, links naar andere interessante websites enz., wij doen ons best om deze site up-to-date te houden, regelmatig onze site bezoeken is dus de boodschap!

Brandweer Herzele is een gemeentelijke brandweerdienst (C-korps) en bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. De territoriale bevoegdheid omvat de 8 deelgemeenten van Herzele nl. Borsbeke, Herzele, Hillegem, Ressegem, Sint-Antelinks, Sint-Lievens-Esse, Steenhuize-Wijnhuize en Woubrechtegem. In het kader van de snelste adequate hulp intervenieert de brandweer- en ambulancedienst eveneens in delen van Aaigem, Bambrugge, Burst, Erpe-Mere, Oombergen, Oordegem, Sint-Lievens-Houtem, Vlierzele en Zonnegem. Wij behoren met onze brandweerdienst tot de hulpverleningszone Vlaamse Ardennen samen met de brandweerkorpsen van Brakel, Kluisbergen, Kruishoutem, Oudenaarde, Ronse en Zottegem.

De brandweerdienst van Herzele heeft als centrale doelstelling het continu beschermen van mensen, dieren, goederen en milieu tegen brand, ongevallen, natuurgeweld en dit in een werkomgeving waarin snelheid, professionalisme en klantgerichtheid centraal staan. Ook de dringende geneeskundige hulpverlening is een belangrijke opdracht van de Herzeelse brandweer.

Tot slot wil ik de werkgroep, maar vooral de heer Dirk De Man van DMD-webdesign, bedanken voor de realisatie van deze aantrekkelijke website. Ik draag deze website op aan alle manschappen van onze brandweer- en ambulancedienst omdat ze dag en nacht paraat staan met slechts één doel: “mens en dier beschermen”!

Alvast veel kijk- en leesgenot!

Luitenant-dienstchef Dirk Van Waeyenberghe