Vrijwillig brandweerkorps Herzele

Brandweer- en ambulancedienst ten dienste van de bevolking

Brandweer Herzele heeft een nieuwe ladderwagen in gebruik genomen. Het voertuig van het merk Volo FL10 met de hoogtwerker Bronto Skylift heeft een nominale werkhoogte van 27 meter en is 15 jaar oud. Het voertuig werd tweedehands aangekocht van brandweer Lommel. De officiële overhandiging gebeurde door schepen Jan Van Damme, schepen Jurgen Neyrinck en schepen Benjamin Rogiers tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweerpost Herzele. Brandweercommandant Dirk Van Waeyenberghe nam de sleutels in ontvangst.

Op 01 mei 2014 heeft de vrijwillige brandweer- en ambulancedienst van Herzele een nieuwe minibus in gebruik genomen. Het is een tweedehands Mercedes Vito 109 P, bouwjaar 2007, afkomstig van de buitenschoolse kinderopvang en volledig geschilderd in de brandweerkleuren RAL 3020. De minibus II Vito zal vooral gebruikt worden voor de verplaatsingen naar opleidingen, vergaderingen, congressen en dergelijke. Met dank aan het gemeentebestuur van Herzele

 

Door de verscheidenheid aan interventies is het zeer belangrijk dat de brandweerdienst op ieder moment kan beschikken over het het modernste materieel. Er wordt van de brandweermannen dan ook verwacht dat ze in alle mogelijke situaties de nodige kennis hebben om een interventie vlot te laten verlopen. Zo zijn er bedrijfs- en woningbranden, voertuigbranden maar ook verkeers- en bedrijfsongevallen, waarvoor specifieke voertuigen en kennis nodig zijn.

Tevens beschikt onze dienst over allerhande materieel en toestellen zoals bevrijdingsmaterieel, elektrische dompelpompen, motorpompen,.

De Brandweer van Herzele beschikt momenteel over volgende voertuigen :