Vrijwillig brandweerkorps Herzele

Brandweer- en ambulancedienst ten dienste van de bevolking

Gezocht: Brandweerman vrijwilliger (m/v/x)

Om onze burgers nog sneller te helpen heeft 'Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen" de intentie om 60 brandweermannen vrijwilligers (m/v/x) aan te werven voor volgende posten:

Brakel - Herzele - kluisbergen - Kruishoutem - Ronse - Sint-Lievens-Houtem

Je bent sociaal, hulpverlenend, sportief en je houdt van uitdagingen?

Je presteert onder druk en in moeilijke omstandigheden?

Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen biedt je een degelijke opleiding, tal van doorgroeimogelijkheden en een pak toffe collega's met allen hetzelfde doel: ELKAAR HELPEN IN NOOD

INTRESSE?

Schrijf je hier in voor de vrijblijvende infosessie op woensdag 30 maart in Brandweerpost Ronse of woensdag 06 april in Brandweerpost Zottegem telkens 19.30 uur stipt!

Brandweerpost Ronse, Veemarkt 28, 9600 Ronse

Brandweerpost Zottegem, Meengracht 2, 9620 Zottegem

Nog vragen? stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of surf naar de site van civiele veiligheid.be

Info: www.bvlar.be - mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via je lokale brandweerpost

 

Vanaf 1 november 2013 werd Olt Van Waeyenberghe Dirk door het college van Burgemeester en schepenen aangesteld als waarnemend dienstchef van de vrijwillige brandweer- en ambulancedienst van Herzele. Op 8 Februari 2014 neemt Olt Van Waeyenberghe Dirk de fakkel definitief over van Lt De Raedt Marc. vanaf deze dag zal Olt Van Waeyenberghe officieel aangesteld worden als dienstchef van brandweer- en Ambulancedienst Herzele.

In oktober 2013 nam de brandweer- en ambulancedienst door het bereiken van zijn pensioenleefdtijd afscheid van 1Sgt Maj Van Impe Armand. Door deze gebeurtenis trakteerde de ploeg zijn bevelvoerder op een laatste brandje.

Dikke pluim voor de brandweer van Herzele die vanavond (22/05/2014) is uitgerukt om een kerkuil-jong  te redden op het dak van de kerk van Hillegem. het arme dier was vanmorgen uit het nest gevallen die in de kerktoren hangt en zat met zijn vleugel geklemd achter een beugel op het schuine dak.Met veel geduld en precisiewerk konden 2 brandweermannen met behulp van een ladderwagen het jong bereiken en veilig op de grond brengen. na een grondige inspectie en een kennismaking met de toeschouwers rond de kerk, werd de jonge kerkuil terug in de nestkast in de toren geplaatst bij de 5 andere jongen. eind goed, al goed.

Artikel laatste nieuws